Gå til innhold

Inspirert ferskis. Ulemper og fordeler.

17. februar 2014

For ett år siden startet jeg den stressende perioden med jobbsøking. Da var jeg inne i mitt siste semester som student, og jeg begynte å kjenne på presset med å sikre meg en jobb. Ettersom at jeg befant meg på utveksling i Spania i fjor, kjente jeg nok presset særlig hardt. Jeg ble preget av mine medstudenters hverdag og framtidsutsikter. I Spania var den økonomiske situasjonen desperat, og ingen av mine medstudenter øynet håp. Jobbmarkedet var presset til det ytterste og «alle» skulle enten til Tyskland eller Sør-Amerika for å sikre fremtiden sin. Jeg følte meg ganske privilegert som skulle hjem igjen for å finne meg jobb. Stemningen i Spania påvirket meg likevel, og jeg startet søkeprosessen tidlig. Selv om situasjonen i Norge var ganske annerledes enn den i Spania, tok det meg likevel seks måneder å få jobb. Jeg måtte flytte – for et kort vikariat. Alle ønsket nemlig å ansette noen med erfaring. ‘Nyutdannet’ sto ikke oppført på noen lister over ønskede kvalifikasjoner.

Nå er jeg ferdig med første jobben, jeg har returnert til Bergen og jeg har fått erfaring. Dermed ble jobb nummer to ganske lett å lande. Men to måneder ut i min nye jobb kan jeg trygt si at det å være ny ikke er noe å anbefale. I alle fall ikke å være ny to ganger i løpet av usle seks måneder. Jeg har full forståelse for at arbeidsgiverne ønsker erfaring og jeg skjønner godt at noen velger å holde på erfaringen i samme jobb i en evighet. Jeg gleder meg til å kunne flyte på erfaring, men akkurat nå er jobben altoppslukende. Å være ny betyr at man må jobbe mer og hardere. Det er mer å sette seg inn i, samtidig som man helst skal gjøre jobben sin bedre enn bra – å bevise at man var et godt valg.

Å starte i jobb kan være en hard overgang fra studenttilværelsen, men jobb har massevis av fordeler. Noen er ganske åpenbare, som det å få lønn for den jobben man gjør, at man har klare rettigheter og at man har faste ferier. Jeg har nå også betalt inn min første sviende sum til Lånekassen. I tillegg til slike goder, tilbyr jobb også andre ting. I min jobb fikk jeg nettopp være med på tur til Tenerife hvor vi møtte andre lærere og elever fra skoler rundt om i Europa.

Utflukt på Tenerife. Lærerlivets fordeler!

Utflukt på Tenerife. Lærerlivets fordeler!

Det var veldig kjekt å høre hvordan situasjonen for yrket er i andre land. I tillegg fikk jeg være med å delta på faglig-pedagogisk dag arrangert av UiB, som var akkurat det jeg trengte etter noen harde uker på jobb. Fredagen på skolebenken ga en skikkelig inspirasjons- og motivasjons-«boost». Nå blir uka frem mot vinterferien som en lek å regne.

Takk til UiB for inspirerende faglig-pedagogisk dag.

Takk til UiB for inspirerende faglig-pedagogisk dag.

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: