Gå til innhold

En dag på jobben…

3. juni 2013
by
pulten

Det viktige flyter opp!

starter med en hele fem minutter lang sykkeltur på min rosa sykkel. Ca kl 0800 tar jeg heisen opp i sjette etasje og hilser på vår evig blide resepsjonist Øivind, og svinger hardt til venstre inn i «kroken» hvor jeg har plassen min.

Setter på maskinen, og heller i meg en yoghurt og kaster blikk ned på pulten som alltid er et eneste stort rot. På toppen av rotet ligger det jeg ikke ble ferdig med dagen før, så det er egentlig av praktiske årsaker at det ser ut som det gjør. For da er det jo så mye enklere å begynne der man slapp i går.

Jeg plugger ofte inn headsettet og hører på P3 morgen, eller podcast mens jeg leser litt mail, og sjekker kalenderen. Fram til lunsj sitter jeg ofte på web og bygger sider, eller publiserer innhold. Da finner du meg ofte med en dyp fure i pannen mens jeg stirrer inn i skjermen og ber en indre bønn om at publiseringssystemet vil det jeg vil.

tina

Tina

gunn

Gunn Helen

Jeg sitter mellom to fine damer, Tina, som er arkitekt og Gunn Helen, som også er kommunikasjonsrådgiver.

Klokken 1030 er jeg overmoden for lunsj, og «lunsjgjengen» kameratkjører heisen ned i 1. etasje for å sikre oss det faste lunsjbordet. Vi er alltid de første, kanskje en fordel også, ettersom vi kan bli ganske høylytte. Vi sitter i landskap på kontoret, og da fungerer lunsjpausene litt som en ventil hvor vi må få ut alt på en halvtime. Vi returnerer via trappene til sjette etasje og bruker de første fem minuttene på å få pusten tilbake.

Etter lunsj er det ofte et møte eller to. Har vi seksjonsmøte kan det ta sin tid, da går vi gjennom status på det vi arbeider med og diskuterer nye prosjekter, eller saker vi skal levere uttalelser på til eksempelvis hovedkontoret. På møtene får jeg også ofte bestillinger og oversikt over prioriterte oppgaver og returnerer til pulten med påfyll til to-do listen.

kaffe

Tina holder styr på hvem som skylder hvem kaffe 🙂

På fredager samles vi alle i sosialsonen kl 1330 og har fredagskaffi med kake eller is. Så er det duket for quiz fra fredagsavisene før vi runder av med trekningen av vinlotteriet.

Nå på sommertid jobber vi til kl 15, så den siste timen går med til å gjøre seg ferdig før helgen. Enten det er å skrive en sak ferdig, legge inn bilder, forberede møter til mandagen eller andre ting. I blant tar vi oss en luftetur ned til Colonialen i Kranen, og kjøper latte for å komme oss over den siste ettermiddagskneiken før jeg triller ut av sykkelparkeringen kl 15.

Dette er altså en vanlig arbeidsdag for meg. Men det er ikke sjeldent at jeg i stedet for møter på kontoret er ute på messer eller andre eksterne møter. Det er fint å variere og det er noe av det som gjør at jeg trives.

Da gjenstår det bare å takke for meg, dette er mitt siste innlegg på karrierebloggen. Men stay tuned, for det er nye bloggere på innmarsj som skal sørge for å dele sine erfaringer fra arbeidslivet!

ingrid

Takk for meg!

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: