Gå til innhold

Sommertid

19. mai 2014

Året som trainee går mot slutten. Det har vært et spennende og variert år med gode opplevelser både på arbeidsplassen og på traineesamlinger. Det har vært et enormt privelegie å få være en del av Norges beste traineenettverk!

Jeg husker at vi startet året med en kick-off middag på Bølgen & Moi før vi senere i september tok en sveisetur til Voss og Hardanger for å besøke en rekke bedrifter og kulturaktiviteter. Vi fikk omvisninger, spiste mat som var hadde kortreist mindre enn 10 meter, busset litt rundt før den ene kvelden endte i en av europas største vinkjellere på Voss. Hvorvidt det var en den største eller ikke, det husker jeg ikke. Gjennom høsten hadde vi også en rekke kurs som personlighetstyper rettet mot teamarbeid, konflikthåndtering og kommunikasjon, samt et eget kurs i presentasjonsteknikk. Vi dro på Karriereaften, stod på stand i Grieghallen og snakket med engasjere studenter og hadde eget julebord med middag på Lysverket. Vi dro ut, og endte kvelden med å spille shuffleboard(?) på Kollektivet. I januar startet vi med kurs i prosjektledelse som har fulgt oss hele vårsemesteret. Som fremtidige prosjektledere tror jeg dette er noe vi vil ha stor nytte av. Jeg har i hvert fall fått med meg at PSO-prosjekter er viktig, og ønskelig. I april hadde vi også et artig og engasjerende kurs i kommunikasjonsarbeid, hvor vi ervervet oss førsteerfaringer fra dem som arbeider med slikt. Nå står snart eksamen i prosjektledelse for døren, hvorpå vi avslutter året med traineefestival på uoppdagede Dale i juni. Ved siden av  dette har også mange tatt til initiativ til sosiale events utenfor de formelle samlingene. Selv om dette ikke alltid passer for alle, er det helt fantastisk at det har blitt tatt slike initiativ.

Gjennom dette året har jeg vært HR-trainee ved Universitet i Bergen. Jeg har vært hvordan rekrutteringsarbeid initieres og utføres i en av Bergens større arbeidsplasser. Jeg har fått innblikt i særlige utfordringer for universitets- og høyskolesektoren som midlertidighet, rekrutteringstid og en drøss med ulike stillingstitler jeg ikke fantes. Jeg har også lært masse om Universitetet i Bergen, og Det humanistiske fakultet, en organisasjon jeg var intetanende om på forhånd. Selv om UiB er en litt sirompa organisasjon, er det et veldig bra sted å jobbe. Fakultetet kryr av initiativrike, dyktige og engasjerte ledere og medarbeidere, noe som gjør enhver arbeidsdag til en god dag. Kanskje er dette egenskaper som nettopp er ekstra viktig å få frem? Jeg har også lært at HR er et komplisert felt fordi vi har mange aspekter å forholde oss til, et krysspress som involverer både lover og regler, praksis, økonomi, og ikke minst mennesker. Jeg tror at ingen annen stilling kunne gitt meg så mye kjennskap til UiB så raskt. Inni meg ser jeg for meg et modell hvor HR er en intern utfører av leveranser opp mot alle sider av organisasjonen, og min erfaring er at dette virkelig stemmer. En kunnskapsorganisajon som UiB hadde ikke vært noenting uten siden medarbeidere, og deres kunnskap. HR har dermed en ekstremt viktig rolle, både fordi organisasjonen er kunnskapsintensiv, men ikke minst menneskeintensiv. Det er kanskje forståelsen av denne rollen jeg sitter tilbake med som det største læringsmomentet. HR bør være med i alle ledd.

Hva så med veien videre?  Jeg fortsetter. Jeg har ikke vært her lenge nok enda til at jeg har blitt kjent med alle sidene og delene av jobben min. Jeg vil gi det mer tid, og lære enda mer. Jeg har også fått så mye opplæring at det er på tide og også gi tilbake. Hvor lenge jeg blir, det vil jeg ikke ta stilling til nå. Arbeidslivet står ikke stille.

Dette er det siste innlegget jeg skriver på denne bloggen. Det er på tide å gi stafettpinnen videre til neste års kull. Selv om året mitt i Trainee Vest nå snart er slutt, gleder jeg meg til å bli en del av det nyopprettede alumninettverket.  Jeg vil avslutningsvis rette en stor takk til alle som arbeider i og med Trainee Vest, de andre traineene, og UiB for et fantastisk bra år som trainee. Og ikke minst, tusen takk til alle dere som leser denne bloggen. Jeg håper det har vært til inspirasjon og ettertanke. Adios amigos!

Tusen takk for meg og god sommer.

Beste hilsen,
Asbjørn

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: