Gå til innhold

Nytt år, nye muligheter – og ny jobb.

20. januar 2014
Dagen i dag på jobb: Null internett. Hvordan fikk man jobbet før i tiden egentlig!??  (Et øyeblikk med avbalansert krisestemning: dart og kaffe)

Dagen i dag på jobb: Null internett. Hvordan fikk man jobbet før i tiden egentlig!??  Et øyeblikk med avbalansert krisestemning: dart, kaffe og bloggskriving:

Min debut i voksenlivet med fulltidsjobb kom i høst. Etter måneder med søking, tvil, synkende selvfølelse, desperasjon og en aldri så liten eksistensiell krise, fikk jeg endelig tilbud om et fire måneders vikariat. Jeg tok sjansen, flyttet tilbake til hjembyen – til pikerommet – for en jobb som jeg visste bare var min i fire måneder. Det skulle vise seg å være løsningen på problemet. Like før jul hadde jeg flere jobbtilbud, og kunne endelig velge. Jeg flyttet tilbake til Bergen hvor jeg nå underviser i fag jeg er utdannet i. Det føles bra. Slitsomt, men bra. Neste uke reiser jeg til Tenerife som en del av jobben. Ikke bare får jeg undervise i det faget jeg mestrer, men jeg får også delta i skolens program for internasjonalisering av utdanning. Det nærmer seg drømmejobben, og det allerede i mitt første år som arbeidstaker.

Men jeg er ny. Igjen. Og det er lite som er mer forvirrende, frustrerende og hektisk som det å være ny i jobben. Så nå gjelder det for meg å ha riktig innstilling. Gode kollegaer som kommer med tips og triks, er heller ikke å forakte. I høst var det i alle fall de som sørget for at hodet mitt holdt seg over vann.

Mitt heteste jobbtips er derfor å komme seg ut i jobb så fort som mulig, så ordner det meste seg etterhvert. Kanskje er ikke den første jobben drømmejobben, kanskje må du flytte hjem til mor og far eller kanskje blir ikke rollen din helt som planlagt, men med erfaring, og den følelsen av å mestre en fulltidsjobb og alt som følger med, gjør en plutselig mer attraktiv på jobbmarkedet. Jeg fikk til og med tilbud om jobb et sted jeg ikke hadde søkt.

Hopp i det, så blir veien til mens du går.

 

 

 

 

 

Reklame
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: