Gå til innhold

I medvind fra vest!

2. desember 2013

Det unike med en traineestilling er at man er under opplæring, samtidig som stillingsbeskrivelsen er åpen og gir meg mulighet til å påvirke arbeidshverdagen selv. Dette gir faglig, men viktigst av alt også personlig utvikling. Dette er dermed svaret på hvorfor man bør bli trainee. En trainee sitter inne med masse nyervervet kunnskap fra studieårene som bare venter på å bli eksternalisert gjennom praksis. Et traineeprogram gir oss anledning til å vise at vi duger!  

De siste ukene har jeg jobbet mye. Nå nærmer det seg heldigvis jul, og en velfortjent pust i bakken.. For noen uker siden fikk jeg en veldig spennende oppgave i hendene; kartlegging av sykefravær på ett av HFs fem institutter. Jeg skal ikke bruke denne bloggen til å gå detalj på dette annet enn å si at det har vært en meget spennende oppgave. Samtidig med dette skal deler av bemanningen ut på nye eventyr, slik at det har skjedd mye på kort tid. Her har jeg bearbeidet data, systematisert informasjon og fått påvirke løsninger. Og det er nettopp det siste som er så kjekt; når det en gjør bidrar til faktiske og synlige resultater. Påvirke. Bidra. Det kiler i magen – jeg elsker ordene.

For tiden befinner vi oss også i en omstillingsprosess. Eller bare en justering som er det kjedelige ordet de bruker.. Kort fortalt går dette ut på å foreta en liten selvransakelse på hvorvidt fakultetsadministrasjonen er hensiktsmessig organisert og strukturert for å møte dagens utfordringer. Hensikten er å identifisere noen gevinster vi kan bli bedre på innenfor den statlige tvangstrøyen. Vi vil ikke nødvendigvis bli best, men bare bedre. Vi må bidra til egen suksess, det er det som løfter oss fremover!

Denne uken er det endelig samling med Trainee Vest igjen. Vi skal ta for oss konflikthåndtering noe som jo kan være greit å få en oppdatering på før julebordsesongen!


Beste hilsen,

Asbjørn

Fra humankapitalens dansegulv.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: