Gå til innhold

Fleksibilitet

11. november 2013

Noen uker ut i den nye jobben kunne jeg våkne midt på natta. Enten hadde en fantastisk idé poppet opp i hodet, kanskje var det noe jeg hadde glemt eller så var det en drøm som igjen fikk frem den fæle følelsen av utilstrekkelighet. Jeg gjenkjente dette med å våkne midt på natta fra da jeg startet med ballett. Da kunne jeg våkne med krampe i bena. Nå var det hodet som jobbet på høygir, og «krampen» satt helt der oppe i toppen. Heldigvis ble jeg kvitt krampen i bena med mer trening. Nå har også «krampen» i hodet begynt å gi seg. Jeg er fortsatt ny i jobben, men jeg har fått mer erfaring. Jeg er ikke lengre helt fersk.

Overraskende nok har dansing og min nye jobbhverdag mer til felles enn våkenetter. Den andre tingen er fleksibilitet. Fleksibilitet er nemlig noe man trenger på begge felt – dog på litt forskjellige måter. Der den ene går på bevegelighet; altså det fysiske, går den andre på det mentale og evne til omstilling.

I alle typer jobb har man gjerne et eller flere overordnede mål. Kanskje er det for uka, for måneden, for kvartalet eller for året. Planer er lagt og målet skal nås. Men hvor ofte følger jobbhverdagen, uka, måneden eller året, planen? Jeg opplever ukentlig, ja, til og med daglig, at planer endres. Å jobbe flere dager i strekk med et prosjekt, med en plan, som plutselig i løpet av en time kan endres både en og to ganger. Jobbhverdagen er ikke statisk. Man jobber ikke i en boble. Sitt eget arbeid avhenger av andres, og omvendt. Om noe uforutsett skjer på den ene kanten, må andre tilpasse seg. Ingen dager er like, og alt kan endres kjapt. Da gjelder det å ha riktig innstilling – å være fleksibel.

Planer klare til endring!

Planer klare til endring!

Der jeg i starten manglet trening og erfaring, hadde jeg heldigvis evnen til å omstille meg. Jeg trives med å ikke alltid vite hva som kommer, og i min nye hverdag er det en styrke. Endelig har jeg fått kjenne på følelsen av mestring og tilstrekkelighet.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: