Gå til innhold

Tilbake til universitetet

11. april 2012
by

Tilbake i Bergen har jeg igjen havnet tilbake på universitetet. Det er noe med den høyden, man kommer seg aldri riktig ned derfra. Jeg har begynt å jobbe i studieseksjonen på psykologiske fakultet. Her skal jeg være studieveileder og koordinator for årsstudiet i psykologi.

Det er jo det som er så fint med universitetet. Noe skal de gjøre av alle de utdanner. Og er det noe man er kvalifisert til etter å ha virret rundt på høyden i akkurat passe mange år og studert akkurat passe høytflyvende fag, så må det være å lose andre gjennom det samme systemet. Det er i grunnen en fin tanke. Det kjennes litt som den gamle sangleken Bro Bro Brille, der jeg nå har stilt meg opp klar til drakamp og betrakter dem som fremdeles ikke er ferdig med å danse.

Så jeg har fått en jobb der alt er både nytt og gammelt. Den gamle student e-post adressen min er blitt gjenåpnet, etter at den ble stengt da jeg avsluttet studiene og leverte inn masteroppgaven. Det betød ikke at folk sluttet å sende e-poster til meg av den grunn. Det er spesiell følelse å logge på e-posten sin igjen og bli møtt med 917 uleste meldinger.

Annet er nytt. Lesesalsplassen i et rom jeg delte med femti andre er byttet ut med eget kontor. Det er kalt og nakent, kjennes rart og tomt. Så en dag jeg kommer på jobb har noen klistret opp en krøllete plastlapp med navnet mitt på utenfor døren, og så er det plutselig mitt kontor og dermed det fineste i verden.

Ny arbeidsplass, denne gangen på vektertorget.

Det er ikke så lenge siden jeg var ny i en annen jobb, men jeg hadde allerede glemt hvordan det er. Det er uoversiktlig og overveldende, det er veldig kjekt og nervøst dirrende på samme tid. Først har man ingenting å gjøre på. Man sitter der på kontoret sitt og lurer på hva man kan finne på for å få dagene til å gå. Så, ikke før man forsiktig har begynt å spørre om det ikke finnes noen arbeidsoppgaver man kan ta fatt på,  så har man plutselig alt å gjøre på. Plutselig nærmer søknadsfristen for opptak til høstens studier seg, innboksen vokser seg tjukk og god av spørsmål fra studenter og nettmøter med BT og BA, og våren og sommeren nærmer seg raskere enn alt annet. Sommer på universitetet betyr opptak, mottak, semesterstartplanlegging og fresende saksbehandling i høygir, for den har ikke før vært her så braker det løs på nytt.  Tre og et halvt tusen nye studenter skal loses gjennom systemet og til slutt komme ut på andre siden her vi andre venter. Det er ikke den sorte gryte altså, jeg lover. Det er kjekt her også.

No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: